Firma Chaber jest jednym z czołowych producentów pieczywa chrupkiego oraz poduszeczek śniadaniowych w Polsce. Produkty marki Chaber produkowane są w naszej firmie od 1991 roku, a jej założycielem jest Pan Konrad Banecki. Do produkcji swoich wyrobów firma wykorzystała najnowsze zdobycze technologiczne.
Wszystkie receptury zostały bardzo starannie opracowane przez polską kadrę technologów, we własnym laboratorium firmy. Chaber początkowo wprowadził na rynek cztery podstawowe rodzaje pieczywa chrupkiego, które do tej pory stanowią znaczny procent produkcji. Doskonaląc technologię i odpowiadając na zapotrzebowanie Konsumentów firma wyprodukowała następne rodzaje pieczywa bez cukru.
W ostatnim kwartale 1996 roku firma Chaber wprowadziła do sprzedaży pieczywo bezglutenowe. Można więc powiedzieć, że dotychczasowa gama produktów zaspokaja wymogi wszystkich Klientów.
W 1995 roku firma postanowiła wzbogacić asortyment artykułów śniadaniowych. Dzięki pracy technologów powstały płatki śniadaniowe w kształcie poduszeczek z nadzieniem w różnych smakach. Produkty te błyskawicznie znalazły uznanie na rynku i cechowały się bardzo dużym wzrostem sprzedaży, co znalazło odzwierciedlenie w zrealizowanych inwestycjach. Firma zakupiła drugą, bardzo nowoczesną linię technologiczną, która pozwoliła zwiększyć produkcję i gwarantuje najwyższą jakość wszystkich produktów.
W 2002 roku w IV kwartale rozpoczęliśmy produkcję pieczywa beztłuszczowo-bezkwasowego MACA, a w 2003 roku jako pierwsi na polskim rynku wprowadziliśmy do sprzedaży nowości: MACA razowa, cebulowa i czosnkowa. Produkty te pakowane są w estetyczny i praktyczny kartonik.
W 2003 roku wprowadziliśmy również do sprzedaży dwa nowe rodzaje pieczywa chrupkiego TURYSTYCZNE bez cukru oraz KUKURYDZIANO-RYŻOWE bez cukru i bezglutenowe w opakowaniach jednostkowych 200g.